Work At Home Mom (WAHM)

Nak citer pasal work at home mom(WAHM).

Owh memang mencabar tau.Non stop kerjanya. Dulu kerja adalah time kerja ada time lunch boleh rehat. Penat mengadap komputer jer.

Sekarang ini masa nak uruskan hal rumahtangga plus nak handle bisnes lagi. Kadang baru nak pegang pen nak tulis strategy dah anak berak pulak.Tergendala sekejap.

Jadinya apa yang aku buat bangun seawal yang boleh. Around 4.30-5.00pagi dah bangun.
Buatlah ibadah apa yang patut then proceed segala jenis terapi untuk emosi dan fikiran agar sentiasa stay connected.

Alhamdulillah dengan cara ini segala cabaran dan ujian rasa boleh tempuh jer. Multitasking dah memang wajib. Kekadang tengah menyusu anak, settlekan orders customers, jawab pm customers, follow up customers dan update blog dan segala macam yang boleh dibuat kat phone ini.

Basuh kain, menyapu, memasak semua settlekan at one row. Then settlekan anak-anak pulak. Amik kakak dari kindergarten angkut semua yang kecik-kecik ini. Al-maklum tak ada maid kan. Bila tengahari lepas zohorlah dapat rehat kejap untuk baca buku semua tue.

Petang proceed COD barang sampailah maghrib. Malam prepare dinner dan fokus buat ibadah pulak.Begitulah routine harianku.

Bila ada budak bujang cakap kat Iza, puan banyak masa bolehlah nak meniaga semua. Rasa cam nak lepuk jer kepala dia. Hahaha. Tahu dok kalo nak seribu daya. Kalo tak nak seribu dalih. Itulah selagi hidup dalam dunia alasan memang dok tang tue jer lah kan😜

Kalo ada yang nak cuba produk Shaklee mai roger Iza yer. Iza bagi consultation penuh dengan kasih sayang.😍

Work at home mom

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *