Tips Kesihatan

Bulan2 raya nie aktiviti paling sinonim dengan kita adalah makan ler kan…

Jadi penting sangat untuk kita jaga pemakanan kita sepanjang bulan ini…

Kena pastikan pengambilan air mencukupi juga tau time2 raya ini…

Masalah kesihatan yang sering menganggu selalu nya time ini adalah kena cirit-birit atau sembelit…ialah makan macam2 kan…dah minum air pulak sikit…

ok ini tips untuk mengatasi masalah2 ini:

👉kalo kena cirit-birit amik vitamin C extra dose tau insyaallah membantu. Cirit-birit dapat berhenti secara semulajadi.

👉kalo kena sembelit pulak amik Ostematrix insyaallah senang nak poo poo nanti. Pastikan minum air banyak2 yer.

Apa2 pastikan berserdehana yer dalam aktiviti makan2 nie.Kesihatan Tue penting kena jaga.

Note : Baru lepas makan ice-cream dengan kek korang. Sedap sangat😝. Tak sempat nak capture gambar dah licin…hihi

Tips Kesihatan
Tips Kesihatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *