Raya kini vs Raya Dulu

Teringat zaman dedulu masa kecik rajin gi raya jalan2 pusing kampung. Seronok lawat rumah makcik pakcik batuk nenek dan sedara mara kat kampung. Dapat sampul raya seronok sangat masuk dalam beg balik rumah bg Mak kira. Tak pernah nak bukak depan2 tuan rumah pun. Dapat berapa pun xper janji dapat jalan raya.

Tapi raya kini bebudak nya dah lain ada yang datang berjaya siap cakap kami xmo makan minum, nak duit raya jer.Aduih…pastue dapat sampul raya terus bukak kalo dapat duit note besar senyum Sampai telinga. Kalo dapat note rm1 terus cakap sehinggit jer? owh dah lain benor cara rayanya.

Kalo tidak yang gitu ramai pulak yang terus takmo pi raya sibuk melayan gadget kat rumah jer.Ini satu lagi kelompoknya.Dah tak kisah raya ker tidak pun.

Anyway kesimpulannya raya ini adalah untuk mengeratkan ukhwah. Jadi usahlah jadikan perbandingan isi di dalam sampul raya Tue. Ikutlah berapa ikhlas tuan rumah nak bagi. Janji kita pi beraya seronok2 dapat mkn kuih raya sedap2 oooo😘

Note : masih kat kl nie COD vivix kat customer before nak balik raya. Ada ker lagi yang nak selit order mai cepat Pengedar mesra alam anda nie nak balik kg dah mlm nie.Hihi…😍

Raya kini vs raya dulu
Raya kini vs raya dulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *