Pentingkah Follow Up Customer?

Hari ini jom kita jawab soalan ini. Pentingkah Follow Up Customer?

Jawapannya sudah semestinya sangat penting tau. Hubungan silaturahim dengan customer dengan kita selepas pembelian memberikan mereka rasa selesa untuk membuat pembelian yang seterusnya.

Kalo tak percaya cer tanya diri sendiri.  Kalo kita nak beli barang pasti kita cari peniaga yang servis nya tiptop kan?  Pasti kita cari peniaga yang kita percaya kan?  Pasti kita cari peniaga yang kita selesa untuk berurusan kan?

Jadi kesimpulannya, aktiviti follow up inilah yang membina semua ini dalam perniagaan kita ini.  Nak bina relationship baru ambil masa lama tapi nak eratkan relatipnship yang sedia ada kan lebih mudah.

Mengikut pengalaman aku sendiri pun,  bila kita follow up customer,  mereka rasa seronok dan tetiba jer akan cakap…haaa.. Akak nak order baranglah kalo gitu. Hihi..

Note : follow up ini tanda kasih sayang tau.  Ambil berat kita pada customer tercinta.

Pentingkah follow up customer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *