Menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah

Salam Nuzul Al-Quran semua..

Allahuakbar dah 17 hari kita berpuasa yer…Sayu rasa hati hari-hari semakin nak menghampiri penghujung ini…Ramadan yang sangat terkesan pada hati aku tahun ini…

Rindunya aku pada penciptaku ketika dan saat ini. Allah izinkan aku menghadiahkan hadiah besar ini pada ibuku yang tersayang.Dia teringin sangat untuk menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah menunaikan umrah dan haji katanya. Allahuakbar sayu hati seorang anak mendengarnya bila disuarakan hajat hatinya.

Allah aku memohon padaMu izinkan ibu aku bersujud di depan kaabahMu Ya Allah pada tahun 2017 ini. Ya Allah tiada daya diri ini sendiri melaksanakannya tanpa kehendak dan IzinMu.Berikan kesihatan terbaik buat dia Ya Allah.

Murahkan rezeki kami sekeluarga untuk sama-sama menjalani ibadah umrah dan haji di sana bersama mak tersayang Ya Allah.
Mudahkan perjalanan kami untuk sampai dan beribadah padaMu wahai penciptaku.

Terima kasih atas kesempatan ini menyuarakan rasa hati yang sekian lama terpendam dalam hati ini. Syukur Ya Allah membuka hati kami untuk terus menyembahMu atas petunjuk dan HidayahMu. Syukur sangat-sangat.

Note: status beremosi pulak hari ini…aku memohon Allah memberi peluang untuk aku membahagiakan makku yang tersayang. Amin..

Mekah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *