Masa Berpantang

Tengok muka Baby Afiqah teringat Masa Berpantang.

Pantanglah time paling best sebenarnya tau. Sebab masa pantang kita boleh concentrate kat tubuh badan kita ini.Allah bagi tubuh badan ini macam-macam keajaiban dari mengandung, bersalin dan berpantang.

You all tahu kan berapa banyak urat-urat putus semasa nak teran bersalin tue. Pastue masa mengandung rahim tue kembang supaya baby boleh dok dalam tue.

Jadinya masa pantang ini kita kena hargai dan jaga balik tubuh badan kita yg dah banyak trauma-trauma kesakitan dan urat-urat yang banyak dah kembang tue. Sebab itu kena berpantang betul-betul. Jaga pemakanan kita, jaga pergerakkan kita, berurut, jaga emosi kita dan jaga juga hubungan kita dengan Allah.

Ingat Allah bagi badan ini satu jer. Kalo kita tak jaga agak-agaknya sapa nak jagakan? Teringat kata-kata opah dulu, badan ini nak pakai lama, sementara dalam pantang ini jaga betul-betul. Bila teringat balik memang iyer ler. Time tak berpantang ini tak ada sapa ler nak jaga cam kita berpantang kan?

Jadi enjoy the moment. 44 hari jer pun. Lepas tue ikut suka ler nak buat apa. hihi..

Note : suka sangat makanan dalam pantang. Cepat jer kuruskan. Yang dalam pantang tue enjoy tau. Bukan selalu nak jadi Queen gitu korang😍

#richeyzadotcom
#opochotsihatdanceria
#tqAllah
#loveislife
#berpantangtuebest
#setbersalinshaklee
#makanak3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *