Learning Process Theory

Hari ini tajuk learning process theory jadi tajuk pilihanku. Apa benda agaknya nak citer kan? Hihi…nak citer tentang learning process untuk partner shaklee aka anak-anak Shakleeku.

Semua kita tahu learning process theory semuanya mesti bermula dari langkah pertama kan. Iza ucapkan tahniah pada anak-anakku yang dah berjaya membuat keputusan untuk bermula.

Next kita start with small baby step at one time. Apa benda pulak ini kan? Sama macam baby yang baru lahir tue, ada step by step development yang diorang kena lalui kan. Same goes to bisnes jugak. Jadinya pelan-pelan kita belajar dan mengenali satu persatu komponen dalam bisnes Shaklee yang perlu mereka terokai.

Macam Iza sendiri galakkan partners Iza untuk mengenali dan merasai #Shakleeeffect dari penggunaan produk dan memahami latar belakang company. Kena buat bacaan dalam kit bag ada semua maklumat. Ingat masa Iza bermula dulu abis semua buku, pamplet dan apa sahaja dalam kit bag itu Iza baca.Hihi…itu ler kalo orang yang details ini semua benda nak drill dalam-dalam.

Lepas itu kenali produk dan kegunaan asas setiap produk,kenali simptom-simptom masalah yang produk mana sesuai untuk diambil dan digunakan.

Selepas itu kita ajar channel dan funnel yang sesuai dengan kebolehan masing-masing untuk menyerlah.Hihi…market yourself to public. Barulah orang tahu yang kita ini pengedar Shaklee kan.Semuanya ada step by step to follow.

Along the way, semua partners Iza ini dah boleh terjun into field dan make sales. Takkan nak tunggu semua dah complete baru nak mulakan kan.Jadinya kita belajar dan implement at the same time.

Iza bantu selagi boleh dan yang termampu. Sediakan stok produk untuk partners. Diorang boleh datang rumah amik stok bila-bila masa. Iza juga hantar stok kat diorang. Coach diorang online, offline pun ada. Bila ada yang perlukan bantuan tentang bisnes boleh datang pada Iza and I will help selagi boleh.

Anyway hahaha…semuanya back to yourself untuk learning process ini, it will never stop banyak benda yang kita perlu pelajari. Oklah panjang berjela dan membebel ini.Hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *