Kita semua adalah unik

Topik hari ini ialah kita semua adalah unik. Iya memang kita semua yang lahir di dunia ini adalah istimewa dan unik antara satu sama lain. Mana ada satu orang pun yang sama antara satu sama lain, walaupun kembar yang seiras sebab cap jari dan character tetap lain kan.

Begitulah pendekatan mentoring yang saya gunakan untuk partner-partner saya yang serius untuk berniaga.Anda semua adalah unik apa adanya. Setiap anda adalah istimewa dan anda semua ada kelebihan dan kekuatan masing-masing.

Bagi yang terror untuk aporoach online, mereka fokus untuk grow bisnes melalui medium ini. Manakala bagi yang terror dan serasi dengan approach offline kita fokuskan mereka grow the bisnes ikut medium ini pula.

Jadi masing-masing kita akan drill dan memberi mereka pilihan mengikut pada preference masing-masing. Perkara yang paling penting adalah mereka bergerak dan buat. Betul ke betul kan?

Kita boleh beri macam-macam guidance tetapi mereka mesti ada keinginan dan semangat sendiri untuk buat, buat dan buat sampai berjaya.

Oleh kerana tengah tengok Kung Fu Panda ini, sangat terkesan dengan ayat ini “You need to become yourself to become the Master of Chi”. Itulah kunci kepada kejayaan, kenali siapa diri kita dan just be yourself. Be the best of you.Versi terbaik diri anda.😍

Jom kita meroket semua. Tiada apa yang boleh menghalang diri kita selain diri kita sendiri. Dalam Al-Quran banyak tertulis yang manusia itu sendiri menzalimi dirinya sendiri kan. Jadi jom kita berusaha sehabis baik untuk perbaiki diri kita😊

Kita semua unik

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *