Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang Dalam Ekonomi Hari Ini

Bila ditanya soalan ini.Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang Dalam Ekonomi Hari Ini? Aku tersenyum memikirkannya. Aku ini sungguh pun graduate IT Tapi banyak benda alah IT ini kena belajar lagi. Al-maklum dulu belajar suka main-main.Hahaha… Alhamdulillah berjaya grad jugak.

Anyway back to our topic. Bagi pendapat aku, bisnes online ini yang paling murah dan mudah untuk dimulakan. Dengan sebuah telefon dan line internet, kita dah boleh mulakan bisnes. Itu jer modal yang perlu dikeluarkan. Ada macam-macam bisnes yang dapat kita ceburi. Dropship, jadi agent mahupun jual ikut platform mudah.my, shoppee, carousel, 11 street dan yang lain-lain.

Kita tak perlu nak bayar sewa kedai, bayar pekerja, mahupun kuarkan duit untuk marketing yang mahal. Kosnya very minimal dan yang paling best ianya melangkaui sempadan tau. Reach untuk pelanggan boleh di mana-mana sahaja. Best ker best korang kan?hihi…

Point yang paling aku suka ianya fleksibel. Kita boleh buat bisnes di mana sahaja dan pada bila-bila masa. Ikut suka time kerja yang korang nak set. Hihi…Tapi jangan ke laut sudah ler.

Anyway jom ler kita mulakan bisnes online ini. Ekonomi sekarang sangat mencabar tau. Barang semua very costly. Bawak duit rm50 dapat beli apa jer kan. Jadi kita kena ler belajar mengisi poket kita dengan lebih banyak lagi. Supaya dapat meningkatkan ekonomi keluarga kita.

Haaa…untuk yang baru nak mula, aku suggest korang join Mdec nya program. Belajar buat bisnes online secara free tau. Kerajaan bantu sesiapa yang nak berniaga dan diorang bagi class percuma untuk sesiapa yang berminat.Nak tau lanjut boleh layari ini : Mdec eUsahawan

Kalo ada yang nak join bisnes Shaklee online pulak mai ler contact aku. Miss Eyza nak tolong korang jugak kalo ada yang sudi😘 Hihi…💓

Note: kalo tak mula sekarang bila lagi kan? Jejom

Bisnes online

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *