Kenangan Pokok Rambai

Bila tengok gambar buah ramai, aku teringat kenangan pokok rambai masa sekolah rendah dedulu.Tersenyum aku masa nak menaip citer ini.Hihi…

Korang tau aku nie bukan jenis gadis yang ayu-ayu main anak patung gitu. Aku main panjat pokok korang. Wakaka…bila ingat balik sangat lah legend…budak pompuan panjat pokok rambai.

Seyes berlumba-lumba dengan kekawan dan sepupu aku panjat pokok rambai. Kutip buah rambai siapa yang dapat banyak dan siapa yang Sampai kat atas dulu. Best sangat kenangan itu.

Tapi itulah yang aku pelik, sekarang nie aku gayat sangat kalo ada kat tempat tinggi.Tapi masa kecik boleh pulak panjat pokok rambai tinggi melangit kat udara tau. Hahaha…

Mesti ada program kat otak yang nak kena tune balik nie. Bila ingat kenangan pokok rambai ini, aku terus rasakan benda yang orang fikir mustahil untuk seorang budak perempuan buat pun aku boleh buat kan.

Insya Allah banyak lagi cabaran hidup dan bisnes aku dapat hadapi along the way ini kan. Cuma kena fikirkan boleh insya Allah boleh. Become a fighter for your life.

Note : ini kena check balik dalam diri kenapa sekarang nie gayat erk?

Kenangan pokok rambai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *