Idola Perniagaan

Ada yang Tanya aku siapa idola Perniagaan aku? Hihi…banyak sebab aku nie baru sangat belajar meniaga nya. Jadi memang banyak lagi nak kena belajar selok belok berniaga nie.

Tapi salah sorang nya guru aku ini Puan Diyana Tahir. Aku kagum sangat dengan beliau ini. Mula-mula start kenal dan tahu tentang beliau masa Tue IMKK 2014. Beliau jadi hot seat program Tue. Allahuakbar terkesima dengar beliau dapat menjana beratus ribu dalam beberapa minit jer. Hebat nya beliau kan.

Akhirnya Allah takdirkan aku ikut serta program Ehati pada tahun 2015. Terus dapat kenal beliau secara live tau. Ya Allah she is amazing with her words, personality and very humble person. Terkejut jugak wah orang yang super berjaya ini sangat peramah rupanya. Suka sangat kat beliau.

Mendengar citer jatuh bangun beliau menjadikan aku terinspirasi sangat dengannya. Perniagaan memerlukan attitude yg betul dalam diri Supaya apa yang kita berikan yang terbaik. Beliau sering menasihati buat sesuatu yang Iza mampu dan boleh tolong orang lain pulak. Fokus pada kekuatan bukan pada kekurangan.

Semoga aku dapat mengikuti jejak kejayaan beliau dalam perniagaan dan kehidupan. Hidup dengan memberi, memberi dan terus memberi. Love you Puan guru😍

Note : beliau selalu cakap you are unique and special as what you are Iza…just be yourself…😍 Moga aku terus bangkit dan berjihad di jalanNya…Amin.

Idola Perniagaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *