Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee

Alhamdulillah hari ini nak share topik ini, Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee.

Vivix sudah sangat terbukti berkesan untuk menurunkan paras gula pada penghidap sakit diabetes. Oleh kerana vivix ini berfungsi untuk memperbaiki sel-sel yang rosak dalam tubuh maka ianya membantu fungsi anggota badan menjadi lebih peka dan bergerak cara lebih sempurna.

Pankreas adalah satu komponen badan yang membantu menghasilkan insulin pada tubuh. Pesakit diabetes mempunyai masalah yang sangat besar pada komponen ini kerana pankreas mereka tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi untuk memproses gula menjadi tenaga pada tubuh.

Tetapi dengan pengambilan vivix secara konsisten, kita dapat menggalakkan penghasilan rembesan  insulin kembali ke tahap normal. Iya lah dah sel-sel dalam tubuh dah kembali sihat dan mampu berfungsi pada tahap maksimum.

Selain itu, pengambilan b-complex juga penting buat pesakit diabetes kerana akibat dari sakit diabetes itu, saraf-saraf turut terganggu.Pengambilan b-complex boleh membantu saraf-saraf berfungsi dengan sempurna kembali.

Lagi satu pesakit diabetes tak digalakkan makan nasi putih yang tinggi kandungan gula. Jadi untuk mendapat sumber protein dan tenaga amatlah digalakkan amik Energizing Soy Protein kerana ianya adalah sumber protein yang mempunyai indeks glisemik gula yang rendah dan sumber protein yang tidak berkolestrol. Jadi badan masih bertenaga walaupun tidak makan nasi atau makan nasi pada kadar sedikit.

Kesimpulannya cadangan vitamin untuk diabetes ini adalah sangat selamat dan tidak merosakkan buah pinggang anda yang tidak ternilai itu. Penghidap diabetes adalah golongan tertinggi yang mempunyai masalah buah pinggang dan terpaksa menjalani dialisis. Ini kerana pengambilan ubat pada jangka panjang boleh merosakkan buah pinggang yang sangat berharga itu.

Bila dah start kena dialisis, kos perubatan juga turut meningkat sehingga beribu-ribu ringgit sebulan. Jadinya jom lah kita cegah penyakit diabetes ini dan pelihara buah pinggang anda semua dengan pengambilan makanan yang sihat, cara hidup yang sihat dan pengambilan vitamin seperti yang dicadangkan.

Cara turunkan gula dengan vivix shaklee
Testimoni pesakit diabetes yang sebenar dan paras gulanya turun secara konsisten dengan pengambilan vivix Shaklee

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *