Aku dan Vivix

Ini kisah percintaan aku dengan vivix shaklee yang super awesome nie…🙂

Kisahnya gini…Al-kisah…cam penglipurlara pulak…hahaha

Aku nie dari bujang lagi ada masalah sakit belakang tahap kronik super duper sakit sampai baring sakit, duduk sakit, berdiri pun sakit…memang tak boleh tidur tau mana nak tidur dah menahan sakit.

Jadinya aku nie pi ler jumpa pakar orthopedic masa tahun nie dan telah diagnose sebagai sakit slip disc. Tapi doktor cakap ini sikit jer baru tahap minor. Katanya kalo yang major mau sampai lumpuh. Yang paling aku ngeri bila dia cakap orang pompuan kalo kena sakit nie payah. Sebabnya kata doktor you tak boleh gain weight tau. Kena sampai mati besar ini jer badan you kata doktor.

Pastue doktor sambung lagi, nanti you dah kawin susah sket. Nak pregnant nanti mungkin ada masalah sebab berat pasti naik katanya. Jadinya dia kata kena jaga-jagalah. Sayu perit mendengar berita ini. Telan kepahitan itu dalam keterpaksaan.

Terkejut beruk wei dapat pengkhabaran gini. Mana tak nya..aku nie minah super ligat yang tak reti dok diam. Sekali sakit semua hidup rasa tergendala. Nak uruskan diri pun payah. Jalan dah cam robot. Kepala jer boleh pusing kiri kanan. Badan memang kejung dan keras tak flexible langsung memang seksa tau.

Doktor cakap tiada solution lain selain makan ubat tahan sakit atau kalo teruk sangat kena buat major operation kat tulang belakang tue dan chancesnya adalah 50-50 katanya. Maksudnya ada chances untuk jadi lumpuh terus tau.

Dipendekkan citer, doktor prescribe aku dengan ubat tahan sakit sahajalah. Dah bertahun-tahun makan ubat tahan sakit. Sehinggalah mengandung anak pertama aku menanggung tahap kesakitan yang teruk sampai nangis2 tau. Tapi masa tue memang tahap jerlah dah tak leh makan ubat tahan sakit yang doktor bagi tue sebab kuat sangat effectnya.

Masa anak pertama kuasa Allah Taala, kalo ikutkan memang tak leh nak bersalin normal tapi Allah lagi berkuasa dari segala jangkaan, aku dapat bersalin normal. Namun sakitnya berganda-gandalah.

Tapi masa itu aku masih dapat bertahan. Sehingga mengandung anak kedua dan bersalin keadaan makin jadi parah. Itu titik permulaan aku mengenali Shaklee.

Lepas dah amik set bersalin Shaklee aku dapati sakit belakang aku makin berkurangan. Kemudian aku cuba pulak Vivix shaklee ini, yang dikatakan penawar segala penyakit ini.Aku asalnya amik sebab tangan dan kaki aku nie dah start kebas-kebas dan itu petanda tak bagus. Terus teringat doktor cakap kalo dah kebas-kebas itu ada potensi nak jadi lumpuh.

Mula-mula nak amik tue mengeletar tangan nak kuarkan duit beratus-ratus untuk diri sendiri beli vivix wei. Tapi dikenangkan kalo lumpuh lagilah catastrophic kan keadaannya. Duit boleh cari kesihatan tak dapat nak beli dah kalo dah lumpuh.

Alhamdulillah dengan kuasa Allah Taala. Tak sampai sebotol aku amik vivix, masalah kebas-kebas dah makin hilang sakit belakang pun makin hilang. Syukur sangat-sangat. Korang tau aku dah bertahun tak makan ubat tahan sakit dah tau. Semuanya dengan ikhtiar mengambil suplemen Shaklee ini termasuk vivix yang awesome. I love it so much la. Risiko nak kena sakit buah pinggang pun dah tak ada sebab tak amik ubat dadah dalam tempoh yang lama kan.

Dari titik tolak itu, aku dah jatuh cinta berkali-kali dengan Vivix dan Shaklee tau. Hahaha…jadinya korang cakap ler apa pun aku tetap percaya produk Shaklee memberi effect yang sangat baik untuk kesihatan aku. Semuanya dengan izin Allah Taala juga kan.

Al-maklum aku nie bukannya asal minat ngan Shaklee pada asalnya…bermula dengan tak suka tau. Hahaha..padan muka aku…🙂

Alamak terpanjang pulak post kali ini…Moga ada sedikit manfaat pada korang yer. Love you all so much.

Note : Hargailah kesihatan tue jangan jadi cam aku nie dah sakit baru terkedek2 cari solution..😛

Iza_star_vivix
Iza_star_vivix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *