Pengedar Shaklee Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya

Hari ini Iza nak inform tentang Pengedar Shaklee Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya.Alhamdulillah 3 tahun Iza ratu di kawasan elit ini.

Syukur setelah pindah di Ampang ini, partner Iza ini pulak take over kawasan ini. Alhamdulillah syukur demand untuk produk Shaklee ini memang sangat tinggi tau. Sales hari-hari masuk orang cari produk. Sediakan jer produknya untuk customer tau. Ada yang amik kat rumah terus.Itu yang best sangat bisnes Shaklee ini.

Hari itu Iza ada tulis entry partner baru Iza kan. Encik Rais sekarang dah bersedia untuk tawan kawasan ini pula. Kami di #superstarShaklee amat mementingkan keselesaan pelanggan. Kami menyediakan perkhidmatan delivery terus ke rumah anda juga.

Perkhidmatan consultation yang first class at your most comfort place. Best ke best korang kan? Produk dapat cepat, consultation dari pakar-pakar nutrisi yang bertauliah, servis delivery yang efficient dan cara makan yang berkesan untuk masalah yang anda hadapi.

Untuk yang berminat dapatkan produk Shaklee di area Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya boleh hubungi Encik Rais yer. Dia bakal berikan perkhidmatan terbaik untuk anda semua.😉

Note : Encik Rais sangat peramah orangnya.😋

Pengedar Shaklee Bangsar, Pantai Dalam & Petaling Jaya

 

7 Jars System


Hari ini nak citer tentang 7 jars system adalah adaptasi dari konsep 6 JARS yg diajarkan oleh T Harv Eker. Ianya merupakan satu bentuk tabungan dan money management yang bersistem seperti berikut:

Jar 1 (tabung keperluan) – 50%

Tabung ini untuk beli dan bayar benda-benda keperluan harian dan bayar bil.

Jar 2 (tabung pendidikan) – 5%

Tabung ini khas untuk pendidikan dan pembelajaran. Bayar class tuition ker, beli buku ker semua dalam tabung ini.

Jar 3 (tabung simpanan jangka panjang)-10%

Tabung untuk sesuatu yang perlukan capital yang besar contohnya beli rumah, beli tanah

Jar 4 (tabung bebas kewangan) -5%

Tabungan untuk hari tua ataupun retirement saving la nie.

Jar 5 (tabung leisure(buat apa yang kita suka))-10%

Tabung ini khas untuk digunakan untuk buat benda yang kita suka. Contohnya travel, makan-makan.

Jar 6 (tabung kebajikan)-10%

Tabung untuk diberikan untuk tujuan kebajikan.

Jar 7 (tabung ibu bapa)-10%

Wang bulanan untuk diberikan pada mak ayah.

Setiap bulan, duit bonus/gaji kita bahagikan ikut percentage begini :

Tabung Keperluan 50%
Tabung Pendidikan 5%
Tabung Simpanan Jangka Panjang 10%
Tabung bebas kewangan 5%
Tabung Leisure 10%
Tabung Kebajikan 10%
Tabung ibu bapa 10%

Mencabar jugak tau nak disiplin kan diri untuk ikut sistem simpanan begini. Hahaha, secara jujurnya aku pernah cuba buat yang 6 jars tue, tapi hanya bertahan sekejap jer.Lepas tue ke laut. Lastly tinggal 3 jenis tabung jer sampai sekarang ini.

Anyway ini adalah perkongsian untuk dapatkan sistem tabungan yang bersistem untuk kita semua. Jomlah kita cuba buat untuk tahun ini pulak.Hihihi.

7 jars system