Apa Itu Telemore Dan Kenapa Ianya Penting Untuk Tubuh?

Apa Itu Telemore Dan Kenapa Ianya Penting Untuk Tubuh? Mesti ada yang garu kepala apa ke benda telemore nie kan?Hahaha…tak payah pening-pening mai Iza citer bahasa layman term jer tau.

Begini, telemore ini dalam bahasa mudahnya security protection untuk sel-sel dalam tubuh kita ini. Dah nama pun security protection sudah semestinyalah kan ianya amat penting untuk tubuh kita kan.

Telemore ini secara amnya akan memendek disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Namun begitu, ada beberapa faktor lain yang turut mempengaruhi pemendekkan telemore ini dalam sel kita antaranya :

  1. Kehidupan yang stress levelnya tinggi
  2. Aktiviti merokok
  3. Obesiti
  4. Kurang bersenam
  5. Diet seharian yang tidak seimbang

Jika telemore dalam sel tubuh kita memendek dengan kadar cepat, ianya akan menyebabkan kita nampak lebih tua daripada umur kita yang sepatutnya, menyebabkan imun sistem kita rendah mahupun menggangu kepadatan mineral dalam tulang kita juga.

Amatlah penting untuk kita menghindarkan diri kita dari faktor-faktor yang memendekkan telemore sel tubuh kita. Sangat digalakkan kita mengamalkan cara hidup sihat, diet yang seimbang, bersenam secara berkala, hindari dari aktiviti merokok dan elakkan dari obesiti.

Kita kena pastikan tubuh kita dapat nutrisi yang mencukupi agar sel-sel tubuh kita sentiasa sihat dan diri kita gembira.

Haaa, korang tau tak yang ada satu produk yang boleh membantu memanjangkan telemore ini. Ianya adalah vivix Shaklee. Kandungan reservatrol dan polyphenols di dalamnya dapat membantu telemore memanjang dan membantu DNA dalam tubuh badan kita kekal sihat dan merepair sel-sel yang rosak di dalam nya juga.

Best ke best kan korang.

Note : jomlah kita bervivix untuk mendapat sel tubuh badan yang sihat dan membantu memanjangkan telemore dalam tubuh. Bila sel sihat, automatically tubuh pun sihat dan hati pun gembira dan ceria kan😋

Yang berwarna merah tue telemore.
Yang berwarna merah tue telemore.