Kita semua adalah unik

Topik hari ini ialah kita semua adalah unik. Iya memang kita semua yang lahir di dunia ini adalah istimewa dan unik antara satu sama lain. Mana ada satu orang pun yang sama antara satu sama lain, walaupun kembar yang seiras sebab cap jari dan character tetap lain kan.

Begitulah pendekatan mentoring yang saya gunakan untuk partner-partner saya yang serius untuk berniaga.Anda semua adalah unik apa adanya. Setiap anda adalah istimewa dan anda semua ada kelebihan dan kekuatan masing-masing.

Bagi yang terror untuk aporoach online, mereka fokus untuk grow bisnes melalui medium ini. Manakala bagi yang terror dan serasi dengan approach offline kita fokuskan mereka grow the bisnes ikut medium ini pula.

Jadi masing-masing kita akan drill dan memberi mereka pilihan mengikut pada preference masing-masing. Perkara yang paling penting adalah mereka bergerak dan buat. Betul ke betul kan?

Kita boleh beri macam-macam guidance tetapi mereka mesti ada keinginan dan semangat sendiri untuk buat, buat dan buat sampai berjaya.

Oleh kerana tengah tengok Kung Fu Panda ini, sangat terkesan dengan ayat ini “You need to become yourself to become the Master of Chi”. Itulah kunci kepada kejayaan, kenali siapa diri kita dan just be yourself. Be the best of you.Versi terbaik diri anda.😍

Jom kita meroket semua. Tiada apa yang boleh menghalang diri kita selain diri kita sendiri. Dalam Al-Quran banyak tertulis yang manusia itu sendiri menzalimi dirinya sendiri kan. Jadi jom kita berusaha sehabis baik untuk perbaiki diri kita😊

Kita semua unik

 

Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee

Alhamdulillah hari ini nak share topik ini, Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee.

Vivix sudah sangat terbukti berkesan untuk menurunkan paras gula pada penghidap sakit diabetes. Oleh kerana vivix ini berfungsi untuk memperbaiki sel-sel yang rosak dalam tubuh maka ianya membantu fungsi anggota badan menjadi lebih peka dan bergerak cara lebih sempurna.

Pankreas adalah satu komponen badan yang membantu menghasilkan insulin pada tubuh. Pesakit diabetes mempunyai masalah yang sangat besar pada komponen ini kerana pankreas mereka tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi untuk memproses gula menjadi tenaga pada tubuh.

Tetapi dengan pengambilan vivix secara konsisten, kita dapat menggalakkan penghasilan rembesan  insulin kembali ke tahap normal. Iya lah dah sel-sel dalam tubuh dah kembali sihat dan mampu berfungsi pada tahap maksimum.

Selain itu, pengambilan b-complex juga penting buat pesakit diabetes kerana akibat dari sakit diabetes itu, saraf-saraf turut terganggu.Pengambilan b-complex boleh membantu saraf-saraf berfungsi dengan sempurna kembali.

Lagi satu pesakit diabetes tak digalakkan makan nasi putih yang tinggi kandungan gula. Jadi untuk mendapat sumber protein dan tenaga amatlah digalakkan amik Energizing Soy Protein kerana ianya adalah sumber protein yang mempunyai indeks glisemik gula yang rendah dan sumber protein yang tidak berkolestrol. Jadi badan masih bertenaga walaupun tidak makan nasi atau makan nasi pada kadar sedikit.

Kesimpulannya cadangan vitamin untuk diabetes ini adalah sangat selamat dan tidak merosakkan buah pinggang anda yang tidak ternilai itu. Penghidap diabetes adalah golongan tertinggi yang mempunyai masalah buah pinggang dan terpaksa menjalani dialisis. Ini kerana pengambilan ubat pada jangka panjang boleh merosakkan buah pinggang yang sangat berharga itu.

Bila dah start kena dialisis, kos perubatan juga turut meningkat sehingga beribu-ribu ringgit sebulan. Jadinya jom lah kita cegah penyakit diabetes ini dan pelihara buah pinggang anda semua dengan pengambilan makanan yang sihat, cara hidup yang sihat dan pengambilan vitamin seperti yang dicadangkan.

Cara turunkan gula dengan vivix shaklee
Testimoni pesakit diabetes yang sebenar dan paras gulanya turun secara konsisten dengan pengambilan vivix Shaklee

 

 

 

Bisnes Shaklee Bantu Aku

Bisnes Shaklee Bantu Aku. Ini topik pilihan aku nak share dengan korang semua. Apa benda yang Shaklee bantu ini kan? Saspen pulak yer tidak? Hahaha…

Sebenarnya begini, masa mula-mula aku decide nak berhenti kerja tue, punyalah takut tau korang. Iyalah dah bertahun-tahun kerja sentiasa ada duit gaji yang menunggu setiap bulan. Cukup bulan kacing duit masuk dalam bank.

Tetiba dugaan Allah datang, aku terpaksa buat keputusan untuk berhenti kerja terus. Teruslah rasa Ya Allah camner nie, gaji bulan-bulan dah tak ada. Bank dah tak ada bunyi kacing cukup bulan kan. Mulalah kerisauan menerpa. Masyaallah jahil sangat aku masa tue, terlupa yang rezeki kat tangan Allah bukan kat tangan bos atau company kan.

Mulalah episod duka lara dalam hidupku. Rasa dunia bagai nak runtuh. Hutang banyak lagi yang belum diselesaikan. Duit-duit simpanan abis semua korek nak bayar itu ini. Tapi aku bersyukur sangat-sangat aku dah buat bisnes Shaklee masa tue, dapatlah juga duit bonus Shaklee tue menampung belanja dan bayar hutang aku tue.

Bila aku fokus bisnes Shaklee betul-betul Alhamdulillah bonus Shaklee lah yang jadi main income aku sekarang ini. ¬†Dapat bayar hutang, buat belanja rumah bantu suami aku, dapat buat belanja travel dengan keluarga dan keluar makan-makan. Dari aku yang tak tentu arah tue sekarang dah makin baik. Seronok dapat tolong orang sihat dan dapat bagi perhatian yang lebih kat anak-anak sebab mamanya work at home mom. Jana income dari rumah jer. Click-click kacing duit masuk dalam bank. Hahaha…serius best korang😄

Oklah bisnes Shaklee ini bukan sekadar duit tapi lebih dari itu. Ikatan ukhwah dengan team member tue super best. Ilmu pulak tak payah citer memang semuanya rajin share ilmu-ilmu agama, ilmu motivasi dan bangunkan diri,ilmu-ilmu bisnes, marketing, ilmu parenting dan ilmu kesihatan tue memang sentiasa ada.Syukur aku kenal bisnes Shaklee ini😍

Bisnes Shaklee Bantu Aku

Ajari Hatiku Buku Super Best

Alhamdulillah hari ini aku nak share tentang Ajari hatiku buku super best. Iya ini adalah salah satu buku kegemaranku. Suka sangat baca buku ini.

Mesti ada yang tanya apa yang best sangat kan? Haaa, dalam buku ini ada banyak cerita motivasi dan kata-kata yang boleh membuka ruang minda kita untuk berfikir secara positif dan mengkases kekuatan hati kita untuk lebih menerima segala perkara yang berlaku dalam hidup kita.

Segala keputusan mahupun ketenangan hati kita sepatutnya di kawal selia oleh hati tapi kebanyakkan orang sekarang ini dikawal oleh fikiran kita. Sebab tue banyak tak tenang dan damai. Banyak sangat nak ikut logik akal kan.

Blue print dalam otak tue banyak yang tengok negatif dari positif. Orang cakap baik pun kita kata orang kata tak baik. Sudut pandangan kita sangat sempit dan segalanya kita tengok bermasalah. Padahal masalah yang terbesar adalah kita itu sendiri.

Dalam buku ajari hatiku ini, ada banyak kisah-kisah motivasi dan kisah teladan dengan penulisan yang ringkas dan mudah difahami. Puan Diyana Tahir menjelaskan sudut pandangan yang berbeza untuk kita teladani dan melihat segalanya sebagai hikmah dariNya. Best ke best kan? Memang pasti terkesan pada hati kita nanti.

Memang aku rekemen sangat korang dapatkan buku ini tau. Anyway jika ada yang berminat boleh hubungi aku. Sebab buku ini tak ada jual di kedai buku tau. Hanya di agent-agent yang terpilih dan belian online sahaja yang ada. Beruntung sangat kalau korang dapat baca buku ini.Insyaalllah hati yang tak tenang boleh jadi damai dan bersyukur.

Berminat dengan buku ini:

Hubungi : 013-3331610

Ajari hatiku agar damai & bahagia

SOHO Idaman

SOHO Idaman topik nak share hari ini. Apa benda tue SOHO kan? SOHO tue Small Office Home Office. Best kan ada ruangan khas untuk buat kerja-kerja perniaagan. Semuanya dapat tersusun rapi.

Segala bil, resit, dan database customer dapat di letakkan di satu ruangan khas dan disusun rapi. Alah sebiji macam office yang kita kerja dulu tue. Tapi ini untuk perniagaan sendiri.

Bila prospek atau customer nak buat consultation di SOHO ini pun boleh. Sebab tempatnya selesa dan cantik kan. Jadi semua orang rasa selesa berada di situ sekali kan. Nak simpan dan display produk pun mudah jugak.

SOHO ini yang paling best ianya very homely. Designnya memberi kita ambience seperti di rumah tapi ianya adalah office untuk kita buat kerja jugak. We feel like home but we work with love and happiness.

Oklah ini gambar SOHO idaman. Simple and elegant gitu. Insyaallah satu hari dapat SOHO begini.Amin😊

SOHO Idaman

 

Piya Ubat Cinta


Assalammualaikum semua, Piya ubat cinta. Apa benda tue kan? Korang nak tahu inilah love potion yang Puan Guru Diyana buat dengan penuh kasih sayang.

2 minggu lepas aku dah kena penangan si Piya ini. Seyes super awesome. Masa tue aku hadiri class puan untuk Ehati Sisterhood Circle, puan bagi rasa untuk setiap peserta dalam class tue.

Rasanya sedap sangat aku rasa. Ada kelat-kelat ala-ala rasa dark chocolate. Ada rasa pedas-pedas sikit. Memang unik rasanya. Korang kena cuba baru tau keunikkan rasanya.Itu baru bab rasa belum bab kesannya pada diri.

Apa yang aku rasa lepas amik love potion Piya ini, aku rasa cam semuanya boleh buat. Rasa semua benda simple jer nie. Rasa fresh, rasa penuh kasih sayang. Aku rasa semua keliling aku adalah keberlimpahan yang meruah-ruah dari Illahi. Memang sangat penuh dengan energi cinta. Kesannya dua tiga hari terasa tau. Bertenaga dan buat semua benda dengan rasa cinta dan kasih sayang.

Love potion ini membantu tubuh merembeskan hormon oxytocin tau. Apa itu hormon oxytocin kan? Haaa…itulah hormon cinta & gembira. Hahaha…memang best seronok jer rasa gembira dan gelak-gelak.

The best partnya, masa aku minum love potion tue, orang-orang sekeliling aku pun dapat rasa kesannya. Semua happy jer, hubby aku siap boleh main keta mainan anak-anak aritue. Anak-anak pulak seronok tersenyum girang bila mama dan papa diorang gembira kan.

Hari ini dengan secara rasminya hubby pulak cuba Piya. Hihi, excited dia nak cuba minum pagi tadi. Hahaha…minum sampai berkerut-kerut muka tahan kelat dan pedas agaknya. Hahaha…anyway haaa, korang tau amik love potion ini dapat bantu hubungan suami isteri jugak. Rasa cam baru mula-mula kahwin dulu. Very warm and lots of love.

Oklah nanti kena tanya feedback dari hubby apa rasanya dia hari ini.Moga dia bertenaga pi outstation ini. Bagi taklimat dengan penuh kegembiraan.😍

Piya ubat cinta

Penawar Cyst

Hari ini Iza nak share tentang Penawar Cyst. Alhamdulilah ini testimoni dari customer Iza yang cerita Cyst dia dah hilang.

Alhamdulillah syukur sangat-sangat mendengar pengkhabaran gembira dari seorang customer ini.Baru jer beliau call tadi ini bagi berita gembira ini.Syukur dan seronok mendengarnya.

Beliau baru jer pulang dari berjumpa pakar sakit puan. Dengan Nada cukup gembira beliau cakap gini : ” Alhamdulillah akak baru jer balik dari jumpa pakar sakit puan ini. Ada berita gembira cyst dah hilang.Dah tak ada dah cyst akak yang dulu Tue.Syukur sangat-sangat. Terima kasih kenalkan vivix kat akak”. Allahuakbar kuasa Allah segalanya boleh terjadi.

Asbab pengambilan vivix secara konsisten selama 6 bulan derita cyst yang bertahun dihidapi beliau dah tak ada. Terima kasih Allah atas kesembuhan ini.
Doakan akak ini dapat baby pulak yer.Alhamdulillah next dia nak fokus dapat baby pulak. Jom kita doa bersama-sama yer. Amin.

Note : akak ini pengguna bijak…dia grab offer Vivix yang buy 6 free 1 dulu Tue…memang berbaloi kan…dah tak sakit perut masa period…dah tak ada risiko cyst membesar dan kena operate. Syukur.Rezeki Tue kan😃

Penawar cyst
#richeyzadotcom
#opochotsihatdanceria
#liveamazing
#shakleeeffect
#pengedarshakleekl
#pengedarshakleeampang
#pengedarshakleebangsar
#tqAllah
#penawarcyst

Kisah Viral Jadi Teladan

Alhamdulillah masih hidup lagi hari ini. Hari nak citer tentang kisah viral jadi teladan.

Sekarang dok viral tentang kisah Faiz Subri pemain bola sepak yang dapat anugerah Puskas tue. Allahuakbar sekalung tahniah buat beliau. Bukan mudah nak capai tahap international level begini tau. Memang kita patut bangga dengan pencapaian beliau.

Tapi lain pulak dengan mentaliti sesetengah rakyat Malaysia yang menviralkan tentang Faiz Subri tak reti cakap English la. Berucap dalam bahasa English tapi ke laut la. Kenapa kita nak tengok satu sudut yang sangat sempit dan kecil begitu. Melihat kekurangan beliau yang sikit berbanding dengan pencapaian beliau yang berjaya tue.

Lebih baik jadikan kejayaan beliau sumber inspirasi. Jika beliau boleh berjaya, kita pun boleh berjaya. Mulakan dengan percaya dengan diri sendiri. Bercakap dengan diri aku pun boleh mencapai kejayaan seperti beliau dalam bidang yang aku ceburi ini. Aku pun boleh menjadi sehebat dan setanding beliau. Itulah motivasi diri yang terbaik. Buat self talk.

Iyer memang nampak macam ada yang kata. Eh kerja gila ker cakap sorang-sorang kan. Tapi kalo kita tak puji diri sendiri tak cakap benda baik-baik tentang diri kita siapa lagi kan. Iyerlah nak tunggu orang lain cakap berjanggut la kan. Hargai dan terima diri kita baru kita nampak kebaikan dan kelebihan diri kita tue. Allah bagi setiap orang ada kelebihan dan keunikkan masing-masing tau.

Jadi mulakan self talk tue hari ini jugak. Supaya anda belai diri anda yang rindukan diri sejati anda tue.

Learning Process Theory

Hari ini tajuk learning process theory jadi tajuk pilihanku. Apa benda agaknya nak citer kan? Hihi…nak citer tentang learning process untuk partner shaklee aka anak-anak Shakleeku.

Semua kita tahu learning process theory semuanya mesti bermula dari langkah pertama kan. Iza ucapkan tahniah pada anak-anakku yang dah berjaya membuat keputusan untuk bermula.

Next kita start with small baby step at one time. Apa benda pulak ini kan? Sama macam baby yang baru lahir tue, ada step by step development yang diorang kena lalui kan. Same goes to bisnes jugak. Jadinya pelan-pelan kita belajar dan mengenali satu persatu komponen dalam bisnes Shaklee yang perlu mereka terokai.

Macam Iza sendiri galakkan partners Iza untuk mengenali dan merasai #Shakleeeffect dari penggunaan produk dan memahami latar belakang company. Kena buat bacaan dalam kit bag ada semua maklumat. Ingat masa Iza bermula dulu abis semua buku, pamplet dan apa sahaja dalam kit bag itu Iza baca.Hihi…itu ler kalo orang yang details ini semua benda nak drill dalam-dalam.

Lepas itu kenali produk dan kegunaan asas setiap produk,kenali simptom-simptom masalah yang produk mana sesuai untuk diambil dan digunakan.

Selepas itu kita ajar channel dan funnel yang sesuai dengan kebolehan masing-masing untuk menyerlah.Hihi…market yourself to public. Barulah orang tahu yang kita ini pengedar Shaklee kan.Semuanya ada step by step to follow.

Along the way, semua partners Iza ini dah boleh terjun into field dan make sales. Takkan nak tunggu semua dah complete baru nak mulakan kan.Jadinya kita belajar dan implement at the same time.

Iza bantu selagi boleh dan yang termampu. Sediakan stok produk untuk partners. Diorang boleh datang rumah amik stok bila-bila masa. Iza juga hantar stok kat diorang. Coach diorang online, offline pun ada. Bila ada yang perlukan bantuan tentang bisnes boleh datang pada Iza and I will help selagi boleh.

Anyway hahaha…semuanya back to yourself untuk learning process ini, it will never stop banyak benda yang kita perlu pelajari. Oklah panjang berjela dan membebel ini.Hahaha