Tips Murah Rezeki

Tips murah rezeki. Hari ini Iza nak share topik yang super best ini. Semua orang nak dan suka kalo bab nak tingkatkan dan murahkan rezeki ini kan.

Oklah just nak share 2 tips sahaja hari ini.Tips yang sangat mudah dan simple jer tau.

  1. Bersyukur

Bersyukur ini penting sangat tau. Kita kena bersyukur sekecil-kecil nikmat ke sebesar-besar nikmatnya. Mulakan dengan nikmat diri sendiri. Syukur atas apa yang kita ada. Terima diri apa ada nya. Di kala kita bersyukur sudah pastinya Allah melipat gandakan rezeki kita kan.

2. Berkasih sayang

Ini pun tips mudah dan simple.Iyer berkasih sayang dengan semua. Berkasih sayang dengan Allah, ibu bapa, anak-anak, ahli keluarga dan semua sekeliling kita termasuklah semua ciptaan Allah yang lain jugak. Yang paling penting, berkasih sayang dengan diri sendiri dan Allah. Selagi kita tidak mampu beri kasih sayang pada diri kita, bagaimana kita nak berikan kasih sayang pada yang lain kan.

Seperti seorang guru Iza pernah berkata. Kita hanya boleh memberi apa yang kita ada. Jadi pentingnya kita bersyukur atas diri kita sendiri baru kita boleh sayang dan terima diri kita ini. Lagi banyak kasih sayang yang kita beri, lagi banyak banyaklah rezeki yang Allag berikan.

Jom kita amalkan 2 tips ini. Bersyukur dan berkasih sayang. Baliklah pada si pemberi rezeki Allah Taala yang Maha Memberi, Maha Penyayang dan Maha Memberi.😋

Amalan Untuk Kekal Positif


Amalan untuk kekal positif. Hari ini nak share amalan yang aku buat untuk kekal positif. Semuanya bermula dengan diri kita yer.

Bermula dari bangun pagi tue, aku bangun setiap hari ucapkan Alhamdulillah syukur Allah masih berikan aku bernafas dan masih boleh menjalani kehidupan di dunia dan beribadah lagi hari ini.

Seterusnya masuk toilet ada cermin senyum manis-manis kat diri sendiri. Iyer itu permulaan sedekah untuk diri sendiri. Bagi senyuman yang sangat penuh kasih sayang pada diri sendiri. Serius setiap hari buat begini, kita mudah nak senyum kat orang lain pulak. Sampai ada satu tahap aritue aku kena tegur dengan seorang abang, senyum jer adik nie happy selalu.Hahah…

Bila kita bagi kasih sayang yang banyak pada diri kita baru diri kita happy. Bila kita happy baru kita boleh berkasih sayang dengan yang lain dengan mudah. Bila hidup penuh dengan kasih sayang dan kesyukuran, maka positif vibes will always with you.

Anyway, ada jugak kekadang bangun muka mencuka dan berkerut-kerut. Tapi aku paksa jugak diri untuk senyum. Dah aku sendiri tak suka tengok muka mencuka aku tue, agak-agak orang lain suka ker kan?

Amalan yang sangat simple tapi memberi impak besar dalam hidup sehari-hari tau. Sebab itu kita sentiasa digalakkan senyum. Senyum tue kan sedekah. Kalo senyum pun kita berkira, agak-agaknya yang lain berkira jugak dok?

Oklah jom mulakan latihan senyum semua. Pi amik cermin senyumlah pada diri sendiri tue. Diri tue rindu kat diri yang ada senyuman manis tue😋

Note : kalo rasa tak leh senyum, ingat moment-moment bahagia, confirm boleh tersenyum sorang-sorang kan😜

Amalan Kekal Positif

 

Vivix Pilihan Hatiku



Vivix pilihan hatiku. Wah dah cam puitis pulak kan. Hihi…iyerlah dah jatuh cinta tahap angau dah ini.

Al-maklum sapa tak suka kan kalo amik sesuatu dan dapat bonus berganda kan.Haaa…apa yang berganda tue kan?

Cenggini vivix ini asalnya amik untuk masalah kesihatan slip disc jer. Tapi cam dapat selesaikan masalah lain jugak cam masalah allergic,sembelit dan kulit pun makin berseri-seri. Hahaha,itu aku tak claim sendiri tau kekawan yang cakap gitu.

Berbaloi investment aku kan. Kalo aku makan ubat berderet-deret ubat nak kena makan betul dok? Pastue makan ubat tak sedap pulak tue, vivix sedap ooo. Yang paling best boleh dapat awet muda jugak. Best ke best kan? Cer bayang umur dah 50 tahun nanti tapi nampak 30an jer. Wallah best nya…dah terbayang-bayang dah ini.

Oklah jejom kita reramai sihat bersama Vivix yok.

Persiapan Sekolah Anak-Anak

 


Persiapan sekolah anak-anak ini memang topik hot minggu ini kan. Al-maklum minggu last cuti sekolah ini.

Banyaklah sales baju-baju,  kasut,  beg dan alat tulis sekolah ini kan di kebanyakkan shopping complex. Mak ayah dan anak-anak pun sibuk nak beli semua kelengkapan sekolah kan.

Anyway di balik itu kita kena ingat jugak yer untuk prepare anak-anak dari kesihatan jugak. Untuk dapat minda yang cergas elok sangat amik omegaguard dan lecithin.

Jika ada yang nak bagi body imun tinggi pulak elol amik nutriferon dan chewable vitamin C. Bila badan sihat baru senang nak belajar kan.

Oklah pilihan di tangan kita untuk anak kita kan. Anak-anak yang cukup nutrisi nie susah nak sakit dan tak banyak ragam😊

Note : bila anak-anak sihat, mak ayah pun gembira kan😊

Persiapan sekolah anak

Jana Income Online

Jana income online topik nak citer hari ini.Haaa…iyer ler nak masuk musim sekolah dah nie. Mak ayah banyak yang nak cari duit sampingan kan.

Jadi yang cari peluang tue, banyak cara untuk dapat side income nie tau.  Al-maklum gaji bulan ini, mesti dah banyak belanja untuk persiapan anak sekolah kan.

Korang tau hanya bermodalkan RM79 sahaja korang boleh jana income sampai tahap infinity. Best ke best korang? Tapiii… Haa.. Kenalah rajin. Hihi…

Senang sangat nak berniaga Shaklee ini. Korang bercerita jer apa yang korang rasa lepas guna produk terlajak berkesan tue. Insyaallah pasti ada yang berminat. Best ke best korang?

Jom sesiapa yang berminat mai ler contact aku… Kita guide from zero to hero.

Note : ok jejom mulakan sekarang… Hotline aku : 013-3331 610.

Jana income online

 


 

Partner Bisnes Shaklee Yang Terbaru

Partner bisnes Shaklee yang terbaru ini adalah customer lama aku. Dah setahun lebih dia beli produk Shaklee dengan aku.  Dia tak mahu join ahli lagi masa tue.

Masa memula dulu dia beli Advanced Joint Health tablet untuk arwah ayahnya masa tue. Dia jumpa aku kat blog. Kesian sangat dia cakap dia dah pusing-pusing merata tempat nak dapatkan produk Shaklee ini. Dia cakap selalu dia beli kat satu farmasi tue tapi dia kata dah tak jual dah kat situ.

Dia nie seorang anak yang sangat baik. Pastue dia cakap saya kumpul duit dulu yer puan nak belikan vivix untuk ayah katanya. Ayah dia sakit diabetes. Alhamdulillah syukur dia sempat jugak kumpul duit dan belikan vivix untuk ayahnya. Tapi Allah lebih lebih sayangkan ayahnya. Tahun lepas ayahnya meninggal.

Lama jugak dia tak beli produk Shaklee tapi aku tetap follow up tanya khabar semua tue. Tahun ini Alhamdulillah terbuka hati dia nak join keahlian dan nak buat bisnes pulak tue.

Allahuakbar,  best sangat rasanya.  Customerku sayang ini dah rasa #shakleeeffect sehingga nak sama-sama bantu orang lain pulak.

Jadinya sekarang ini. Encik Rais officially dah join keahlian dan jadi partnerku yang terbaru. Dia dah jadi Pengedar Shaklee Bangsar, Pantai Dalam dan Petaling Jaya. Sesiapa yang area sana nak dapatkan produk Shaklee yang terlajak berkesan ini boleh hubungi dia yer. Servis tiptop dari dia yer. 😊

Encik Rais :011- 2352 1885

Pengedar Shaklee Bangsar

Pentingkah Follow Up Customer?

Hari ini jom kita jawab soalan ini. Pentingkah Follow Up Customer?

Jawapannya sudah semestinya sangat penting tau. Hubungan silaturahim dengan customer dengan kita selepas pembelian memberikan mereka rasa selesa untuk membuat pembelian yang seterusnya.

Kalo tak percaya cer tanya diri sendiri.  Kalo kita nak beli barang pasti kita cari peniaga yang servis nya tiptop kan?  Pasti kita cari peniaga yang kita percaya kan?  Pasti kita cari peniaga yang kita selesa untuk berurusan kan?

Jadi kesimpulannya, aktiviti follow up inilah yang membina semua ini dalam perniagaan kita ini.  Nak bina relationship baru ambil masa lama tapi nak eratkan relatipnship yang sedia ada kan lebih mudah.

Mengikut pengalaman aku sendiri pun,  bila kita follow up customer,  mereka rasa seronok dan tetiba jer akan cakap…haaa.. Akak nak order baranglah kalo gitu. Hihi..

Note : follow up ini tanda kasih sayang tau.  Ambil berat kita pada customer tercinta.

Pentingkah follow up customer?
Continue reading Pentingkah Follow Up Customer?

Shaklee Effect buat diriku

Shaklee effect buat diriku.  Nak share ini pulak dengan semua. Alhamdulillah tahun ini genap 3 tahun menggunakan produk Shaklee.

Nampaknya banyak perubahan fizikal dan spiritual yang merubah hidupku.Syukur Alhamdulillah dapat join team yang sangat supportive dan sangat berilmiah. Sesungguhnya aturan Allah itu sangat cantik dan teratur.

Aku first time buat comparison gambar aku yang dulu sebelum amik Shaklee dan selepas amik Shaklee.Terkejut tau banyak rupanya perubahan. Hahaha… Al-maklum aku tengok diri aku hari-hari cam biasa jer. Hihi…rupanya banyak perbezaan kan.  Kalo bab kesihatan memang banyak perubahannya.

Alhamdulillah makin sihat dan ceria ini.Hahaha…oklah masih di mood jalan-jalan ini.

Note : aku yang dulu bukanlah yang sekarang(tetiba nak nyanyi lagu ini)

Shaklee effect buat diriku

Aktiviti Saya di Musim Cuti Sekolah 2016

Aktiviti Saya di Musim Cuti Sekolah 2016. Hari ini nak share aktivitiku musim cuti sekolah ini.  Hahaha…walaupun belum ada anak yang sekolah lagi tapi hujung-hujung tahun inilah hubby dapat amik cuti. Jadi kita grab the opportunity untuk cuti-cuti rehatkan diri.

Best sangat dapat keluar dari kesibukkan kota dan dapat menikmati nature.  Owh i’m so in love with nature. Warna hijau pepohon dan dedaunan yang cukup mendamaikan.  Langit biru putih yang cukup menenangkan.  Bunga-bunga yang warna-warni yang menceriakan suasana. Allahuakbar sangat cantik dan indah ciptaanNya.

Alhamdulillah duit bonus Shaklee dah masuk dapatlah belanja anak-anak makan-makan dan beli ole-ole untuk diorang. Itulah yang best bila ada duit sendiri ini boleh beli apa yang anak-anak nak. Moga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga dan dapat jalan-jalan dan travel lagi tengok dan nikmati ciptaan kejadianNya yang sangat cantik dan indah.

Note : aritue pegi Tanah Tinggi.  Hari ini pegi laut pulak. Jalan-jalan cari nature. Superb! 😀

Aktiviti musim cuti sekolah 2016
Aktiviti musim cuti sekolah 2016

Vitamin Shaklee Kegemaran Anak Saya

Assalammualaikum,  hari ini Iza nak share Vitamin Shaklee Kegemaran Anak Saya. Haa, jangan ingat mamanya jer yang suka amik vitamin ini tau. Hihi…anakku pun suka jugak.

Ada aritue conversation dengan anakku Hariz.Masa tue ada 2 botol vitamin,  dia dok pegang dan goncang-goncang. Pastue aku tanya,  tue apa?  Hariz jawab.” Ini bat mama”. (masa tue dia pegang botol ostematrix.  Dia cakap ini ubat mama. ) Pastue dia pegang satu lagi botol dan cakap.  “Ini bat abang”. (masa tue dia pegang botol omegaguard. Dia cakap ini ubat abang.)

Hahaha…comel sangat tau si Hariz ini kalo bercakap. Jadinya omegaguard tue memang vitamin shaklee kegemaran anak-anakku. Si Hariz kalo makan omegaguard tue dia kunyah macam gula-gula jer.

Alhamdulillah sejak amalkan omegaguard ini memang anak-anak susah nak kena demam dan selesema. Kalo kena selesema pun tak payah nak kena amik ubat selesema. Cepat sembuh dari demam dan selesema. Mama suka sangat tau.Senang takyah nak berulang ke hospital cam dedulu.  Best ker best korang kan?

Lagi satu yang aku perasan, otak anak-anak pun cergas dan pintar.  Al-maklum omegaguard ini tinggi DHA dan EPA untuk perkembangan otak mereka. Kalo bersembang dengan si Alisha pulak dah macam orang besar banyak jer idea dia. Sampai kadang-kadang mama dia nie terkedu dengan kata-kata dia.

Oklah ada sesapa nak anak sihat dan cergas elok sangat amik omegaguar ini tau.

Note: kalo mama-mama yang nak kurus elok jugak amik omegaguard nie. Bantu pecahkan lemak-lemak degil dalam badan.Hihi…anak dapat manfaat,  mama pun dapat manfaat. Best ker best?

Vitamin Shaklee kegemaran anak saya