3 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Hari ini nak kongsikan 3 tips menaikkan semangat bila rasa down dalam hidup atau bisnes. Sesungguhnya nama pun manusia kan pasti ada pasang surut dalam kehidupan kita kan. Begitu juga emosi kita ini ada naik ada turunnya.

Aku juga begitu ada masa bersemangat waja rasa semua boleh buat. Ada masa rasa lemau jer. Bangun pagi pun rasa tak larat rasanya. Itulah nak kena boost balik energy kalo lembik-lembik gitu. Ini tips apa yang aku buat bagi boost balik energy Tue.

Tips pertama aku akan duduk sorang-sorang dan kaji apa yang melemahkan semangat juang aku hari Tue. Bila dah kenal pasti aku akan hening (ala-ala cam yoga Tue) jaga pernafasan supaya otak jadi tenang dan tak serabut.Selalunya otak serabutlah menyebabkan kita down. Banyak mak nenek yang difikirkan. Time ini boleh Istighfar banyak-banyak mohon ampun kat Allah.

Tips kedua bawa sedar diri, syukur banyak-banyak Allah bagi nyawa dan berbagai nikmat yang terlalu banyak dah.Lagi nak down dan tak bersyukur. Mau rasa nak luku diri sendiri. Cakap dengan diri sendiri , Allah bagi cabaran ini mesti aku mampu lalui. Belajar Terima diri ini pun ada kelemahan dan kekuatan nya. Rahsia Cermin Ajaib (RCA) korang ini bagus untuk motivate diri. Selalu cakap kat cermin tengok muka sendiri cakap aku boleh…pasti boleh lalui semua ini. 

Tips ketiga, tengok muka anak-anak terus rasa lemau, rasa down, rasa tak larat automatic kena buang jauh-jauh. Diorang lah penguat diri, bagaimana pun cabaran hidup mahupun bisnes dapat diredah. Tak mahu mereka rasa susah. Biarlah mereka dapat yang terbaik kan. Moga mama diorang ini terus menjadi mama yang cekal dan bersemangat. Amin.

Oklah moga sedikit nukilan ini dapat memberi manfaat pada korang semua. Aku doakan kita semua bahagia di dunia dan akhirat.Amin.

Note : dunia bisnes adalah dunia perjuangan yang memerlukan kekentalan semangat yang waja.

Penguat Semangatku

 

3 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

Alhamdulillah Shaklee ini adalah bisnes aku yang paling lama aku berkecimpung dalamnya. 3 mindset yang saya belajar melalui bisnes Shaklee adalah menjadi seorang yang cekal dan bersemangat dalam perniagaan, sentiasa dekat dengan Allah dan sentiasa bersedia pada rejection☺

Ini mindset yang sangat penting untuk berniaga tau. Kalo tak cukup kental dan bersemangat memang tak boleh nak survive dalam dunia perniagaan ini.

Mindset yang kedua dekat dengan Allah.Kami meniaga ini memang kena bergantung penuh pada Allah.Rezeki datang hari-hari hanya dengan izinNya. Kalau tak dekat dengan Allah memang tersangkut tak bangun-bangun ler alamatnya. Bila jatuh mesti cepat-cepat bangun balik. Tak ada istilah layan biola lama-lama.

Mindset yang ketiga sentiasa bersedia pada rejection. Istilah rejection ini perkara yang sangat sinonim dengan perniagaan. Kalau tak tahan rejection memang tak boleh berniaga korang. Tapi itulah yang menjadikan kita peniaga yang berjaya tau. Every rejection is a challenge that make you grow. Best ker best korang?

Oklah itu dulu mindset yang aku nak kongsi kat korang semua. Jom set mindset positif for everything ok.

Note : Mulakan setiap hari dengan minda dan hati yang positif.

Positive mindset

Balik Kampung di Cuti Sekolah Sambil Buat Bisnes Online

Yehaa cuti sekolah datang lagi. Tajuk hari ini Balik kampung di cuti sekolah sambil buat bisnes online. Sempena cuti sekolah balik kampung nie best meriah sebab ramai anak-anak sedara pun balik kampung sekali.Al-maklum diorang semua dah sekolah jadi bila cuti sekolah lah semua-semua berjumpa kan.

Walaupun anak aku sendiri belum sekolah lagi Tapi time cuti sekolah adalah masa yang ditunggu-tunggu oleh diorang sebab dapat balik kampung dan enjoy main dengan sepupu diorang.Hihi…bebudak ramai-ramai ler seronok kan.

Balik kampung bukan satu penghalang untuk terus berbisnes tau. Al-maklum bisnes online kan boleh buat di mana sahaja. Jadinya walau balik kampung sekali pun bisnes online tetap diteruskan. Menguruskan order customer, beri consultation dan mengepos barang-barang perniagaan masih boleh dilakukan.Best ke best korang?Tiada limitation untuk lokasi di mana kita berada. Semuanya boleh dilakukan dengan mudah selagi ada internet connection.

Anyway best tau balik kampung nie. Umah Mak aku pemandangannya gunung-ganang jadinya scenery yang menenangkan dan best hijau jer. Banyak idea dan ilham-ilham boleh dapat dari situ.😍

Note : bisnes online ini borderless dan timeless…hihi…kena pandai-pandailah menguruskannya.

Balik kampung

 

 

 

Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan dan Selamat

Landmark Study Shaklee bukti produk Shaklee berkesan. Inilah rajah yang korang boleh refer. Korang tau tak yang Shaklee ini satu company yang sangat menitik berat kan tentang kualiti dan keberkesanan produknya.

Siap conduct landmark study untuk membuktikan yang produknya sangat selamat dan berkesan untuk diambil dalam tempoh yang lama yer.

Landmark study telah diuji kepada 1000 pengguna Shaklee yang telah mengambil produk ini dalam tempoh 20 tahun vs pengguna vitamin lain vs pengguna yang tidak mengambil vitamin langsung.
Resultnya seperti dalam rajah. Alhamdulillah resultnya pengguna vitamin Shaklee lebih sihat.
Korang pun mesti aware kan yang penyakit nie amik masa untuk merebak dalam badan ini. Jadi dalam tempoh yang cukup matang 20 tahun Tue pengguna Shaklee menjadi makin sihat tau. Kalo dah sihat mesti hati pun gembira kan.

Jadinya jom kita ubah…ambillah vitamin Shaklee dengan penuh keyakinan yer. Usah takut2 dengan pelbagai propa di luar sana.

Note : pastikan amik dengan pengedar Shaklee yang boleh bagi consultantation terbaik buat anda.😍 Jom contact pengedar Shaklee Mesra Alam anda nie😍

013-3331610 – Iza

Landmark study

Vitamin C Shaklee : Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vitamin C Shaklee : produk Shaklee wajib ada dalam setiap rumah. Tajuk yang menarik kan? Ada yang tanya produk apa yang wajib ada dalam setiap rumah. Aku cadangkan vitamin C Shaklee ini. Terbaik dari ladang ok. Vitamin C ini lain dari yang ada di pasaran. Ianya 100% natural dan bukan vitamin sintetik tau.

Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah Oren termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Best ker best korang?

Vitamin C ini sangat baik untuk meningkatkan imuniti tubuh dan  memberi kulit cantik dan tegang. Jadi sangat elok untuk penjagaan diri kita ini. Sentiasa kekal sihat dan nampak cantik tau. Sapa yang tak suka kan?

Kesimpulannya pastikan di rumah korang ada sebotol Vitamin C Shaklee untuk kegunaan seisi keluarga. Boleh dijadikan first aid jugak tau. Bila nak naik selesema amik vitamin C 3 biji insya Allah selesema berhingus boleh hilang.Best ke best kan?

Note : vitamin C Shaklee ini memang satu produk yang highly demand tau. Rugi benor sesapa yang tak pernah amik Tue.

photogrid_1480145460222

 

 

Impian kewangan 20 tahun akan datang

Semua orang pasti ada impian kehidupan yang akan datang kan?Pastinya impian kewangan 20 tahun akan datang juga ada menjengah dalam plan kehidupan kan.

Impian aku supaya dah dapat financial freedom. Segala hutang piutang dah settle dan dapat pegi travel from one country to the others. Wah impian yang cukup best untuk dibayangkan. Tersenyum masa tulis entry ini…hihihi…

Masa Tue dah duduk di satu kawasan yang cukup tenang dan dikelilingi dengan nature all around. Serius best dapat sedut udara segar dengan pemandangan hijau menghiasi pandangan mata setiap hari. Sambil hirup kopi panas di beranda rumah menikmati laman rumah yang cukup cantik dan menenangkan.

Masa Tue dah boleh apa beli sahaja yang teringin nak beli.Takyah dah kena tengok harga banyak-banyak Kali.Hihi…tetiba teringat citer shopaholic. Pegi shopping dengan gembira😁Best ker best kan?

Yang paling best dapat jalan-jalan dengan Mr.b travel and enjoy ourselves together. Al-maklum anak-anak dah besar-besar masa nie kan.

Kena mula menabung dah nie…tabung sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan.😍 Teringat Abang Abu Mekanik duitnya kata-kata….joget orang kaya…Masuk…Simpan….Keluar…( Seksi tau kalo joget orang kaya nie) Hahaha…😍

Oklah panjang pulak impiannya.Hihi…

Note : paling best dapat berzakat dan bersedekah banyak-banyak.

photogrid_1480057427186

 

 

Daya Ketahanan Badan

Bila kita bercerita tentang imuniti diri, ianya sudah tentunya adalah daya ketahanan badan untuk melawan penyakit dan jangkitan pada diri kita.

Secara am nya memang tubuh kita sudah ada imuniti diri untuk melawan penyakit mahupun jangkitan yang bakal dihidapi itu. Tetapi tahap imuniti diri boleh menjadi rendah kerana pemakanan dan kekurangan nutrisi dalam tubuh, serta gaya hidup kita juga turut mempengaruhi imun body kita.

Senang citer nya begini, askar-askar dalam tubuh kita iaitu sel-sel perlu diberikan pemakanan dan nutrisi lengkap untuk mendapat askar-askar yang sihat dan kental tau. Kalau gaya pemakanan dan gaya hidup yang kita amalkan tidak memberi semua ini kepada mereka, Bagaimana mereka boleh menjana dan membina askar-askar yang dapat menahan diri dari sekarang penyakit mahupun jangkitan kan?

Lagi satu factor usia turut mempengaruhi imun body jugak. Semakin berumur imun body kita akan makin menurunkan jika kita tak jaga ianya betul-betul tau. Jadinya aku setiap hari amik vitamin C dan vivix untuk membina pertahanan diri yang sentiasa optimum. Selain itu pastikan berikan kehidupan yang aktif pada diri jugak yer untuk membina tubuh yang sihat dan emosi yang baik.

Oklah jom berusaha berikan yang terbaik pada diri dan keluarga😍

Note : hidup perlu seimbang, jaga yang di dalam juga jaga yang di luar…jangan lupa berzikir dan berselawat…ini juga untuk membantu dalaman yang kuat dan tegar yer…😃photogrid_1479795571223

 

 

 

Trip Free Shaklee

Hari ini nak citer tentang Trip Free Shaklee sponsor tau buat performer yang dapat mencapai target tertentu. Kali ini diorang bawak delegation pergi Langkawi.

Serius 5 star nya trip tau. Semuanya fully sponsor. Siap dapat duit poket untuk beli belah lagi ok.Best ker best korang kan?

Semuanya untuk mengiktirafkan dan memberi penghargaan kepada distributor yang cemerlang dan telah berusaha keras untuk menyebarkan kebaikan produk Shaklee kepada yang lain.

Semoga aku dapat join the next trip. Best tue free trip…hihi..

Note : lena kumpul point…cukup jer dapat ler tiket untuk join.

photogrid_1479724993593

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Allahuakbar bila citer tentang jatuh cinta nie mesti berbunga-bunga rasanya. Ini kisah aku jatuh cinta dengan Shaklee.

Aku asalnya tak berkenan pun dengan Shaklee ini. Ala-ala tak kenal maka tak cinta la kan. Hahaha…iyer sungguh ini. Dah lama dah dengar nama Shaklee ini Tapi tak amik port sangat.

Teringat masa Tue kerja kat Shell, aku pi solat kat surau nampak pamphlet produk Shaklee ini. Siap tepon pengedar Shaklee tue Tapi orang nya tak dapat reach. Jadi aku pun cakap, kemudianlah. Sampai ler bersalin Hariz baru amik Shaklee betul-betul.

Tapi masa nak amik Tue pun, aku ada doubt dalam hati, siap cakap apa benda alahnya Shaklee ini bagus sangat ker? Semua orang dok cakap pasal produk Shaklee ini. Hahaha…memang takmo amik sebenarnya. Tapiiiii… sebab dah sakit sangat dan bila Google memang nama Shaklee jer yang direkemen. Jadi aku pun Cuba jer lah.

Itu pun selepas di convince oleh encik hubby yang tersayang. Mujur lah ikut cakap… hahaha..kalo tak Sampai sekarang tak kenal Shaklee.

Oklah nanti kita wat entry seterusnya citer lebih mendalam kenapa aku pilih Shaklee. Untuk entry ini, aku jatuh cinta sebab produknya memang berkesan dan badan aku dah rasai kelainannya.

Note : memang boleh rasai kasih sayang yang sangat mendalam pada setiap produk Shaklee ini tau. Just believe in it.😍

photogrid_1479455722981

Musim Tengkujuh

Alhamdulillah kita dah semakin menghampiri hujung tahun 2016. Musim tengkujuh selalu nya hujung tahun begini kan.

Teringat zaman kecil-kecil dulu, suka sangat main hujan kan.Hihi…best sangat ooo. Tapi lepas main hujan memang selalu nya demam dan selesema. Memang sinonim sangat kan musim hujan dengan sakit ini.

Jadi semenjak dah libatkan diri dengan penjagaan kesihatan ini, dah siap sedia kan vitamin C untuk elakkan selesema. Bila datang jer simptom bersin, memang telan vitamin C cepat-cepat. Insya Allah selesema tak jadi naik.😃

Kalau untuk demam pulak kena amik nutriferon. Serius best. Tengah sekarang Promosi nutriferon memang elok benor buat stok nutriferon siap-siap kan.😊

Oklah jaga diri elok-elok yer semua. Cau cin cau.

Note : best jugak menari ala-ala Bollywood dalam hujan kan… hahaha…penangan citer Hindustan.😁