Work At Home Mom (WAHM)

Nak citer pasal work at home mom(WAHM).

Owh memang mencabar tau.Non stop kerjanya. Dulu kerja adalah time kerja ada time lunch boleh rehat. Penat mengadap komputer jer.

Sekarang ini masa nak uruskan hal rumahtangga plus nak handle bisnes lagi. Kadang baru nak pegang pen nak tulis strategy dah anak berak pulak.Tergendala sekejap.

Jadinya apa yang aku buat bangun seawal yang boleh. Around 4.30-5.00pagi dah bangun.
Buatlah ibadah apa yang patut then proceed segala jenis terapi untuk emosi dan fikiran agar sentiasa stay connected.

Alhamdulillah dengan cara ini segala cabaran dan ujian rasa boleh tempuh jer. Multitasking dah memang wajib. Kekadang tengah menyusu anak, settlekan orders customers, jawab pm customers, follow up customers dan update blog dan segala macam yang boleh dibuat kat phone ini.

Basuh kain, menyapu, memasak semua settlekan at one row. Then settlekan anak-anak pulak. Amik kakak dari kindergarten angkut semua yang kecik-kecik ini. Al-maklum tak ada maid kan. Bila tengahari lepas zohorlah dapat rehat kejap untuk baca buku semua tue.

Petang proceed COD barang sampailah maghrib. Malam prepare dinner dan fokus buat ibadah pulak.Begitulah routine harianku.

Bila ada budak bujang cakap kat Iza, puan banyak masa bolehlah nak meniaga semua. Rasa cam nak lepuk jer kepala dia. Hahaha. Tahu dok kalo nak seribu daya. Kalo tak nak seribu dalih. Itulah selagi hidup dalam dunia alasan memang dok tang tue jer lah kan😜

Kalo ada yang nak cuba produk Shaklee mai roger Iza yer. Iza bagi consultation penuh dengan kasih sayang.😍

Work at home mom

 

 

Set Bersalin Shaklee Ialah Set Berpantang Terbaik


Set Bersalin Shaklee ialah set berpantang terbaik. Ini topik yang Iza nak share hari ini. Alhamdulillah inilah set bersalin yang Iza sendiri ambil dari bersalinkan anak kedua sampai anak ketiga.

Memang resultnya sangat best untuk diri Iza dan juga untuk baby Iza. Memang asal mula-mula ambil produk Shaklee ini pun ambil set bersalinnyalah. Masa anak pertama, masalah lepas bersalin macam sembelit, badan lesu, baby kembung, stress ala-ala nak meroyan jugak (sebab memang sensitif sangat suka marah-marah dan naik angin), badan letih sebab tak dapat tidur lena malam hari kan baby meragam dan sakit belakang sangat tau.

Alhamdulillah semua masalah tersebut sudah tinggal sejarah selepas ambil set bersalin Shaklee. Bersalin anak ketiga ini lagi best sebab memang ambil set mengandung shaklee masa mengandung dan lepas bersalin ambil set bersalin super premium Shaklee.

Bayangkan mana sangka lepas hari ketiga bersalin dah start meniaga dan uruskan orders. Hahaha. Serius badan bertenaga. Al-maklum memang perlu sangat tenaga extra tau sebab 2 minggu jer suami jaga lepas tue pantang sendiri jer. Berpantang dengan 2 orang anak kecil dan seorang baby memang kena bertenaga dan berfikiran positif selalu.

Alhamdulillah simptom meroyan pun tak ada. Otak tenang dan baby memang tak kembung tidur lena jer di malam hari. Susu badan pulak meriah dan baby tidur lena perut sentiasa kenyang. Itu memang best sangat korang.

Sebab itulah Iza selalu cakap dengan kawan-kawan. Baby yang cukup nutrisi, tak banyak meragam tau. Sebab Iza dah merasai kelainannya tau. Banyak manfaat untuk ibu dan juga bayinya.

Antara produk yang Iza ambil dalam set bersalin Shaklee yang super best ini ialah ESP, B-complex, vitamin C, vitalea, ostematrix, Alfafa, omegaguard, lecithin dan tambah vivix dan collagen jugak. Ahaks super premium setnya. Luka bersalin cepat baik amik vivix ini tau. Serius best😍

Set berpantang Shaklee ialah set berpantang terbaik

Set Kecantikkan Shaklee

Alhamdulillah syukur hari ini nak share tentang set kecantikkan Shaklee.Haaa, bila cerita tentang cantik ini sinonim dengan orang perempuan la kan.Hihi…

Set kecantikkan shaklee terdiri daripada Energizing Soy Protein(ESP), Vitamin C, Vitamin E, Collagen dan Vivix.Ini set kecantikkan yang premium lagi meletop tau.Sesiapa yang ambil set ini insyallah kulit cantik, tegang dan awet muda gitu tau.

ESP – Ini berfungsi untuk menghasilkan sel-sel yang cantik dalam tubuh. Iyalah ianya membekalkan protein yang tinggi dan tidak berkolestrol pulak tue. Serius best struktur kulit jadi makin cerah dan cantik.

Vitamin C – Ini berfungsi untuk mencantikkan kulit dengan membekalkan vitamin C yang sangat tinggi buat kulit. Tak perlu nak cucuk vitamin C, amik vitamin C pun dah meletop tau.

Vitamin E – Ini berfungsi untuk menghilangkan parut-parut di kulit. Membantu melembapkan kulit agar sentiasa moist gitu. Mengatasi masalah kulit kerinh dengan sempurna.

Collagen – menganjalkan kulit agar tegang dan berseri-seri. Membantu menambahkan kandungan kolagen dalam tubuh kerana semakin berusia kita penghasilan kolagen dalam tubuh makin berkurangan.

Vivix – ini rahsia awet muda yang sangat meletop tau. Penjagaan kulit yang kekal cantik, muda dan anjal memang wajib amik vivix ini. Ianya memperbaiki sel rosak dalam tubuh. Jadi bila sel-sel sihat, sudah semestinya kulit pun cantik kan😍

Kesimpulannya, untuk yang very concern about kecantikkan memang ini pilihan yang terbaik untuk you all tau. Memang tak menyesal amik set ini tau. Korang nampak muda remaja gitu. Ahaks😍

Set kecantikkan shaklee

 

 

Jana Income Dengan Shaklee Bersama Team SuperstarShaklee

Hari ini nak share tentang topik Jana Income Dengan Shaklee Bersama Team SuperstarShaklee. Dalam keadaan ekonomi yang mencabar sekarang ini semua orang mencari peluang untuk menjana income tambahan untuk keluarga kan,

Jadi Iza nak menjemput sesiapa yang ingin menjana income dengan Shaklee bersama team besar Iza SuperstarShaklee, Kami di team ini sangat kuat ukhwahnya. Kami bergerak bersama-sama untuk memajukan team kami. Semua orang diberi layanan sama rata dan anda layak dapat menjana income sampai tahap infinity tau.

Tapi untuk permulaan ini kami guide anda sehingga anda dapat RM2000 pertama dengan tunjuk ajar dan guideline yang perlu anda follow. Insyaallah jika anda follow apa yang kami ajar ini, sangat mudah untuk menjana RM2000 sebulan.

Yang paling best, perniagaan ini boleh dijalankan oleh sesiapa sahaja as long as anda berumur 18 tahun. Perniagaan yang mudah sebab nama Shaklee sendiri sudah tidak perlu diperkenalkan lagi. Anda hanya peru branding kan diri anda sahaja. Dah dapat satu short cut berbanding perniagaan yang lain. Hihi..

Oklah jika anda adalah seorang yang komited, rajin dan suka belajar. Anda adalah orang yang layak join team kami yang awesome ini. Penuh dengan kasih sayang dan cinta.

 

Shaklee Consutant

Iza Eyza

013-333 1610 / 016-2064636

Planning Bisnes


Planning bisnes? Ahaks hari ini dah 2 Februari korang. Alhamdulillah bulan lepas meroket dan berjaya naik rank Senior Supervisor tau korang.

Naik rank penuh dengan bergaya sebab anak Shaklee ku super hebat naik Supervisor dalam masa 3 minggu okay.  Kita guide dan train Kak Aza namanya dan dia follow exactly apa yang kita guide dan dia berjaya naik rank dengan sangat cepat.

Korang tau yang paling best Kak Aza ini buat secara offline. Memang dia tak reti langsung online nie. Jadi approach yang kita guide memang untuk dia bina bisnes dia melalui cara offline jer tau.

Group kami ada model cara kerja yang mudah di follow dan difahami. Yang paling penting ada keinginan dan kemahuan yang tinggi untuk buat. Just follow jer pasti hasilnya akan dapat.

Jadi dengan achievement ini, Kak Aza yang percaya dengan model kami dan bersungguh-sungguh execute it, dia berjaya menjana income 4 angka dalam masa 3 minggu sahaja. Korang tau tak yang Kak Aza ini buat Shaklee secara part time jer sebab dia memang dah ada kerja hakiki dia. Lagi best dia jugak cikgu tusyen masa hujung minggu dia tau.

Tetapi dia tidak pernah bagi alasan. Dia allocatekan masanya untuk ber Shaklee jugak. Jeles kan korang Kak Aza dapat 2 income dah. Terpaksa terima bonus 4 angka tengah bulan ini. Boleh lah dapat duit geli-geli. Best ke best kan?

Jadinya plan untuk bulan ini, kami mencari leader  yang ingin menjana 4 angka income yang punya semangat, attitude yang positive dan bersungguh-sungguh ingin berjaya dalam bisnes. Kami train anda sampai anda berjaya dengan penuh kasih sayang dan cinta. Pastue pasti anda tersenyum lebar tau.Hihi…

Anda rasa anda ada kualiti di atas, jom contact Iza yer 013-333 1610. 😍

Planning Bisnes

 

 

I love travelling

Owh I love travelling. Hahah…suka berjalan tau korang. Memang itulah aku. I just love travelling. Kenapa kan? Mesti ada yang tertanya-tanyakan.

Korang tau bila kita travel banyak sangat keindahan ciptaan Illahi yang kita dapat lihat. Dengan permandangan yang indah, dengan peradaban manusia, dengan bangunan-bangunan unik di setiap destinasi dan pelbagai perbezaan cara hidup yang kita dapat lihat dan rasai.

Allahuakbar Alhamdulillah walau aku masih muda remaja. Hahaha…perasan gitu, aku dah banyak jugak pi travel sana sini. Iyerlah dulu kerja dengan company antarabangsa kan. Hihi…berjalan jer kerjanya.

Masih ingat lagi pi Estonia. Masyaallah jauhnya dekat sehari suntuk perjalanan tapi bila sampai sana bestnya dapat bilik super best dan dapat layanan yang sangat vvip dengan orang di sana. Sangat teruja sangat berjalan dan melawat ke sana ke mari.

Sekarang ini after resign,i’m looking forward for Shaklee punya travel pulak ini. Hahaha, boleh bawak keluarga pulak tue. Lagi super awesome. Dedulu bujang travel sesorang jer. Sekarang dah ada family seronok dapat travel bersama family dan anak-anak. Dapat jalan dalam negara pun dah rasa bahagia.

Note : sebab tuelah anak-anak semua kaki berjalan. Mama nya memang gitu…wakakak.

I love travelling

 

 

Kita semua adalah unik

Topik hari ini ialah kita semua adalah unik. Iya memang kita semua yang lahir di dunia ini adalah istimewa dan unik antara satu sama lain. Mana ada satu orang pun yang sama antara satu sama lain, walaupun kembar yang seiras sebab cap jari dan character tetap lain kan.

Begitulah pendekatan mentoring yang saya gunakan untuk partner-partner saya yang serius untuk berniaga.Anda semua adalah unik apa adanya. Setiap anda adalah istimewa dan anda semua ada kelebihan dan kekuatan masing-masing.

Bagi yang terror untuk aporoach online, mereka fokus untuk grow bisnes melalui medium ini. Manakala bagi yang terror dan serasi dengan approach offline kita fokuskan mereka grow the bisnes ikut medium ini pula.

Jadi masing-masing kita akan drill dan memberi mereka pilihan mengikut pada preference masing-masing. Perkara yang paling penting adalah mereka bergerak dan buat. Betul ke betul kan?

Kita boleh beri macam-macam guidance tetapi mereka mesti ada keinginan dan semangat sendiri untuk buat, buat dan buat sampai berjaya.

Oleh kerana tengah tengok Kung Fu Panda ini, sangat terkesan dengan ayat ini “You need to become yourself to become the Master of Chi”. Itulah kunci kepada kejayaan, kenali siapa diri kita dan just be yourself. Be the best of you.Versi terbaik diri anda.😍

Jom kita meroket semua. Tiada apa yang boleh menghalang diri kita selain diri kita sendiri. Dalam Al-Quran banyak tertulis yang manusia itu sendiri menzalimi dirinya sendiri kan. Jadi jom kita berusaha sehabis baik untuk perbaiki diri kita😊

Kita semua unik

 

Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee

Alhamdulillah hari ini nak share topik ini, Cara Turunkan Gula dalam darah paling berkesan dengan Vivix Shaklee.

Vivix sudah sangat terbukti berkesan untuk menurunkan paras gula pada penghidap sakit diabetes. Oleh kerana vivix ini berfungsi untuk memperbaiki sel-sel yang rosak dalam tubuh maka ianya membantu fungsi anggota badan menjadi lebih peka dan bergerak cara lebih sempurna.

Pankreas adalah satu komponen badan yang membantu menghasilkan insulin pada tubuh. Pesakit diabetes mempunyai masalah yang sangat besar pada komponen ini kerana pankreas mereka tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi untuk memproses gula menjadi tenaga pada tubuh.

Tetapi dengan pengambilan vivix secara konsisten, kita dapat menggalakkan penghasilan rembesan  insulin kembali ke tahap normal. Iya lah dah sel-sel dalam tubuh dah kembali sihat dan mampu berfungsi pada tahap maksimum.

Selain itu, pengambilan b-complex juga penting buat pesakit diabetes kerana akibat dari sakit diabetes itu, saraf-saraf turut terganggu.Pengambilan b-complex boleh membantu saraf-saraf berfungsi dengan sempurna kembali.

Lagi satu pesakit diabetes tak digalakkan makan nasi putih yang tinggi kandungan gula. Jadi untuk mendapat sumber protein dan tenaga amatlah digalakkan amik Energizing Soy Protein kerana ianya adalah sumber protein yang mempunyai indeks glisemik gula yang rendah dan sumber protein yang tidak berkolestrol. Jadi badan masih bertenaga walaupun tidak makan nasi atau makan nasi pada kadar sedikit.

Kesimpulannya cadangan vitamin untuk diabetes ini adalah sangat selamat dan tidak merosakkan buah pinggang anda yang tidak ternilai itu. Penghidap diabetes adalah golongan tertinggi yang mempunyai masalah buah pinggang dan terpaksa menjalani dialisis. Ini kerana pengambilan ubat pada jangka panjang boleh merosakkan buah pinggang yang sangat berharga itu.

Bila dah start kena dialisis, kos perubatan juga turut meningkat sehingga beribu-ribu ringgit sebulan. Jadinya jom lah kita cegah penyakit diabetes ini dan pelihara buah pinggang anda semua dengan pengambilan makanan yang sihat, cara hidup yang sihat dan pengambilan vitamin seperti yang dicadangkan.

Cara turunkan gula dengan vivix shaklee
Testimoni pesakit diabetes yang sebenar dan paras gulanya turun secara konsisten dengan pengambilan vivix Shaklee

 

 

 

Bisnes Shaklee Bantu Aku

Bisnes Shaklee Bantu Aku. Ini topik pilihan aku nak share dengan korang semua. Apa benda yang Shaklee bantu ini kan? Saspen pulak yer tidak? Hahaha…

Sebenarnya begini, masa mula-mula aku decide nak berhenti kerja tue, punyalah takut tau korang. Iyalah dah bertahun-tahun kerja sentiasa ada duit gaji yang menunggu setiap bulan. Cukup bulan kacing duit masuk dalam bank.

Tetiba dugaan Allah datang, aku terpaksa buat keputusan untuk berhenti kerja terus. Teruslah rasa Ya Allah camner nie, gaji bulan-bulan dah tak ada. Bank dah tak ada bunyi kacing cukup bulan kan. Mulalah kerisauan menerpa. Masyaallah jahil sangat aku masa tue, terlupa yang rezeki kat tangan Allah bukan kat tangan bos atau company kan.

Mulalah episod duka lara dalam hidupku. Rasa dunia bagai nak runtuh. Hutang banyak lagi yang belum diselesaikan. Duit-duit simpanan abis semua korek nak bayar itu ini. Tapi aku bersyukur sangat-sangat aku dah buat bisnes Shaklee masa tue, dapatlah juga duit bonus Shaklee tue menampung belanja dan bayar hutang aku tue.

Bila aku fokus bisnes Shaklee betul-betul Alhamdulillah bonus Shaklee lah yang jadi main income aku sekarang ini.  Dapat bayar hutang, buat belanja rumah bantu suami aku, dapat buat belanja travel dengan keluarga dan keluar makan-makan. Dari aku yang tak tentu arah tue sekarang dah makin baik. Seronok dapat tolong orang sihat dan dapat bagi perhatian yang lebih kat anak-anak sebab mamanya work at home mom. Jana income dari rumah jer. Click-click kacing duit masuk dalam bank. Hahaha…serius best korang😄

Oklah bisnes Shaklee ini bukan sekadar duit tapi lebih dari itu. Ikatan ukhwah dengan team member tue super best. Ilmu pulak tak payah citer memang semuanya rajin share ilmu-ilmu agama, ilmu motivasi dan bangunkan diri,ilmu-ilmu bisnes, marketing, ilmu parenting dan ilmu kesihatan tue memang sentiasa ada.Syukur aku kenal bisnes Shaklee ini😍

Bisnes Shaklee Bantu Aku

Ajari Hatiku Buku Super Best

Alhamdulillah hari ini aku nak share tentang Ajari hatiku buku super best. Iya ini adalah salah satu buku kegemaranku. Suka sangat baca buku ini.

Mesti ada yang tanya apa yang best sangat kan? Haaa, dalam buku ini ada banyak cerita motivasi dan kata-kata yang boleh membuka ruang minda kita untuk berfikir secara positif dan mengkases kekuatan hati kita untuk lebih menerima segala perkara yang berlaku dalam hidup kita.

Segala keputusan mahupun ketenangan hati kita sepatutnya di kawal selia oleh hati tapi kebanyakkan orang sekarang ini dikawal oleh fikiran kita. Sebab tue banyak tak tenang dan damai. Banyak sangat nak ikut logik akal kan.

Blue print dalam otak tue banyak yang tengok negatif dari positif. Orang cakap baik pun kita kata orang kata tak baik. Sudut pandangan kita sangat sempit dan segalanya kita tengok bermasalah. Padahal masalah yang terbesar adalah kita itu sendiri.

Dalam buku ajari hatiku ini, ada banyak kisah-kisah motivasi dan kisah teladan dengan penulisan yang ringkas dan mudah difahami. Puan Diyana Tahir menjelaskan sudut pandangan yang berbeza untuk kita teladani dan melihat segalanya sebagai hikmah dariNya. Best ke best kan? Memang pasti terkesan pada hati kita nanti.

Memang aku rekemen sangat korang dapatkan buku ini tau. Anyway jika ada yang berminat boleh hubungi aku. Sebab buku ini tak ada jual di kedai buku tau. Hanya di agent-agent yang terpilih dan belian online sahaja yang ada. Beruntung sangat kalau korang dapat baca buku ini.Insyaalllah hati yang tak tenang boleh jadi damai dan bersyukur.

Berminat dengan buku ini:

Hubungi : 013-3331610

Ajari hatiku agar damai & bahagia